De spanning is om te snijden voor De Graafschap supporters. De Graafschap promoveert namelijk vrijdagavond bij winst op Jong Ajax in Amsterdam. Wanneer de Super Boeren winnen en dus promoveren is dit voor de tiende keer in de clubhistorie dat de ploeg zich in de hoogste divisie van Nederland, de Eredivisie mag melden.

Promotiekoorts bij De Graafschap

Heel Doetinchem en aanhangend De Graafschap supporter leiden momenteel aan promotiekoorts. De Graafschap kan namelijk aanstaande vrijdag tegen Jong Ajax een definitief plekje in de Eredivisie volgend voetbalseizoen opeisen.

De Graafschap heeft 4 punten voorsprong

Momenteel staat De Graafschap met totaal 75 punten op de tweede plek in de Keuken Kampioendivisie. De Graafschap staat met nog twee wedstrijden te gaan op een voorsprong van 4 punten op de achterliggende voetbalclubs nummer 3 en 4, Go Ahead Eagles en Almere City. De Graafschap loopt 5 punten uit op NAC Breda, wat in theorie ook nog een bedreiging zou kunnen vormen voor de club. De kansen voor De Graafschap zien er echter zeer gunstig uit om volgend jaar een divisie hoger in de Eredivisie te mogen voetballen. Mocht De Graafschap er morgen in de uitwedstrijd overigens niet in slagen te winnen van Jong Ajax. Balen natuurlijk, maar alsnog is dit nog altijd geen serieus probleem voor de ploeg uit Doetinchem. In dat geval mag De Graafscgap woensdag in De Vijferberg namelijk op herkansing tegen Helmond Sport.

Al verzekerd De Graafschap-trainer Mike Snoei dat alles op alles gezet zal worden dit klusje deze vrijdag te klaren: “Hoe eerder, hoe beter. Hoe ik mij een eventueel promotiefeest voorstel? Daar ben ik nog niet mee bezig. Alle focus ligt op Jong Ajax.”