De ME is woensdagavond opgeroepen om de problemen buiten het stadion van De Graafschap in Doetinchem op te lossen. Dit gebeurde nadat de De Graafschap zich niet wist te plaatsen voor promotie naar de Eredivisie. De Graafschap had een overwinning nodig op Helmond Sport om automatisch door te stromen naar de eredivisie, maar kon er helaas niet meer dan een 0-0 gelijkspel ervan maken. Dat betekende dat Go Ahead Eagles de tweede plaats behaalde in de Keuken Kampioen divisie op doelsaldo en de automatische promotie kreeg.

Honderden fans hadden zich tijdens de wedstrijd buiten het stadion verzameld, ondanks de oproep van de burgemeester om weg te blijven. Hier ontstonden uiteindelijk problemen aan het einde van de wedstrijd. De spelersbus van Helmond Sport mocht enige tijd niet vertrekken en pas na middernacht werd de orde hersteld. Zo werd er o.a. ME ingezet om de rust te doen terugkeren.

In Deventer kwamen honderden supporters bijeen om hun team te verwelkomen. Een woordvoerder van de gemeenteraad zei dat de politie geen reden zag om in te grijpen en dat de vieringen, die tot ver na middernacht duurden, voornamelijk vreedzaam verliepen. Cambuur Leeuwarden heeft zich als winnaars van de Keuken Kampioen eerste divisie al geplaatst voor promotie naar de Eredivisie.