De Graafschap reist vrijdag naar De Geusselt in de Eerste Divisie om te voetballen tegen thuisploeg MVV. Bekijk hieronder de voorspellingen en statistieken van MVV versus De Graafschap. Hierbij wordt ook een wedtip gegeven welke succesvol wordt geacht door de wedexperts.

MVV in het verleden met cijfers tegen De Graafschap

MVV gaat op zoek naar een herhaling van een 0-1 overwinning in de Eerste Divisie tegen Jong Utrecht. In die wedstrijd had MVV 34% balbezit en 7 schoten op doel waarvan 2 op doel. Doelpuntenmaker voor MVV was Orhan Džepar (37′). Jong Utrecht kreeg 13 schoten op doel met 4 op doel. In de voorgaande zes wedstrijden heeft de MVV van Klaas Wels in totaal 9 keer de achterkant van het net geraakt, wat resulteerde in een gemiddeld aantal doelpunten per wedstrijd gelijk aan 1,5.

De Graafschap heeft betere cijfers

Na een verlies in hun vorige wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade in de Eerste Divisie, hoopt De Graafschap hier het tij te keren. In die wedstrijd had De Graafschap 57% balbezit en 12 pogingen op doel met 3 op doel. Aan de overkant kreeg Roda JC Kerkrade 9 schoten op doel met 4 op doel. Denzel Jubitana (48′, 56′) en Patrick Pflücke (88′) scoorden voor Roda JC Kerkrade.
De statistieken liegen niet, en tegen De Graafschap is in 5 van hun laatste 6 wedstrijden gescoord, waarbij hun tegenstanders in totaal 10 doelpunten maakten. In de verdediging is er zeker ruimte voor verbetering bij De Graafschap. Laten we eens kijken of die trend kan worden voortgezet in deze volgende wedstrijd.

In de aanloop naar deze clash heeft De Graafschap:

  • niet hebben verloren van MVV als ze de afgelopen 3 competitieduels uit huis hebben gespeeld.
  • Zijn ze ongeslagen in hun vorige 4 uitcompetitiewedstrijden.
  • in hun laatste 2 wedstrijden in de competitie niet van huis hebben gewonnen.

H2H

Als we kijken naar hun eerdere onderlinge ontmoetingen die teruggaan tot 08/09/2017, zien we dat MVV slechts 1 van deze wedstrijden gewonnen heeft. De Graafschap won 5 wedstrijden.

In deze duels bij elkaar werden in totaal 21 doelpunten gedeeld door beide clubs, waarvan 7 van MVV en 14 voor Superboeren. Het gemiddelde aantal doelpunten per wedstrijd was 3,5.

De vorige competitiewedstrijd tussen beide clubs was speeldag 24 in de Eerste Divisie op 13/02/2021. Hierbij werd de wedstrijd door De Graafschap met 1-0 gewonnen van MVV. De scheidsrechter was Allard Lindhout.

Wat voorspellen we voor deze wedstrijd?

In deze wedstrijd tussen MVV en  De Graafschap zal naar alle waarschijnlijk het grootste deel van het balbezit voor de SuperBoeren zijn en dit resulteren in kansen en doelpunten. Aan de andere kant kan MVV moeite hebben om succes voor het doel te vinden, maar we zien dat ze er ook in slagen om op het scoreformulier te komen. We denken dat het een behoorlijke 1-3 overwinning wordt voor De Graafschap op fulltime. De wedexperts zelf verwachten een succesvolle weddenschap te kunnen plaatsen op minder dan 3,5 doelpunten voor deze wedstrijd.