Het is De Graafschap vanavond helaas niet gelukt te winnen in de uitwedstrijd bij Jong Ajax. Het duel eindigde na een felle strijd in een 1-1 gelijkspel. Hierdoor konden de Superboeren vooralsnog geen plekje veiligstellen in de Eredivisie.

Prachtige aanloop naar wedstrijd

Voorafgaand aan de wedstrijd werden de spelers van De Graafschap op fantastische wijze door de supporters met massale getalen ondersteund. Zo stonden er onwijs veel supporters langs de weg om de spelersbus van De Graafschap uit te zwaaien. Ook werd de ploeg ondersteund door tientallen trekkers op de snelweg. Een prachtig gezicht en tekenend voor de clubliefde onder de Superboeren. Het menselijke aspect en het samen zijn – dat al langer dan een jaar door coronamaatregelen halsstarrig wordt gehandhaafd – werd door De Graafschap supporters mooi naar voren gebracht.

1-1 gelijkspel

De Graafschap wist deze vrijdagavond uit bij Jong Ajax helaas niet verder te komen dan met een 1-1 gelijkspel.

In de eerste helft wist Jong Ajax in de 23′ minuut op 1-0 voorsprong te komen, waarop De Graafschap via Toine van Huizen in de 64′ minuut de gelijkmaker wist te maken.

Woensdag herkansing voor De Graafschap

Woensdag gaat De Graafschap op herhaling en kan de ploeg uit Doetinchem alsnog een directe plek in het volgende voetbalseizoen in de Eredivisie verkrijgen.

In de Keuken Kampioen Divisie wedstrijd van aanstaande woensdag 12 mei 2021 neemt De Graafschap het in eigen huis op tegen Helmond Sport. Lukt het De Graafschap nu wel te winnen en plaatsing in de hoogste voetbaldivisie van Nederland te claimen.