Keuken Kampioen Divisie-kanten SC Cambuur en De Graafschap hebben gezien dat hun zaak voor de rechtbank werd gegooid. De twee tweedeklassers gingen in beroep tegen het besluit van de KNVB om de Eredivisie (eerste klasse) te beëindigen zonder promotie en degradatie. De voetbalbond heeft het recht een seizoen vroegtijdig te beëindigen zonder promotie en degradatie, besliste de rechtbank donderdag. Beide teams hebben de kans om in beroep te gaan tegen de beslissing.

Geen teams gepromoveerd naar Eredivisie

SC Cambuur-Leeuwarden en De Graafschap Doetinchem waren respectievelijk eerste en tweede toen de KNVB de tweede divisie afzegde. Beiden hoopten rechterlijke uitspraken te krijgen die de KNVB zouden dwingen de twee clubs te promoten. “De KNVB moest beslissen terwijl ze met de rug tegen een muur stonden”, zei rechter Hans Zuurmond als onderdeel van de uitspraak van de rechtbank, die live op televisie werd uitgezonden. De voetbalbond moest rekening houden met de belangen van alle voetbalclubs. “Er zijn altijd clubs die pech hebben”, zei Zuurmond. Maar de KNVB heeft nooit hun statuten overtreden of hun gezag overschreden.

Vanwege de coronacrisis verbood de Nederlandse regering alle voetbalwedstrijden tot 1 september. Als reactie besloot de KNVB het seizoen af ​​te sluiten zonder de laatste acht speeldagen te spelen. De voetbalbond besliste ook dat er geen promotie en degradatie komt, noch een landskampioen.

Geef een reactie